Bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2024 heeft Domein de Vrakelberg opnieuw indruk gemaakt door maar liefst vijf medailles te winnen. De Vrakelberg Brut Rosé 2021 ontving een zilveren medaille, terwijl zowel de Vrakelberg Rood 2022, de Vrakelberger Wit Cuvée 2022, de Vrakelberger Rosé 2022 en de Vrakelberger Rosé 2023 elk met een bronzen medaille werden beloond.

Onze bekroonde wijnen

Vrakelberger Brut Rosé 2021: Deze mousserende rosé wijn is gemaakt van een blend van zorgvuldig geselecteerde druiven. Met zijn frisse tonen van rood fruit en een fijne, elegante mousse is deze wijn perfect voor feestelijke gelegenheden. De zilveren medaille bevestigt de kwaliteit en finesse die we in deze wijn hebben weten te vangen, ondanks de uitdagende weersomstandigheden van 2021.

Vrakelberger Rood 2022: Deze betoverende Vrakelberger Rood uit 2022 kenmerkt zich door een harmonieus samenspel van lichte houttonen en zwart fruit gevolgd door een subtiel kruidig karakter.

Vrakelberger Wit Cuvée 2022: De Wit Cuvée 2022 wordt gekenmerkt door een verrassend bloemig en exotisch bouquet. Deze verfrissende wijn heeft een heerlijke geur en een volle smaak met tonen van rijpe peer.

Vrakelberger Rosé 2022: De Rosé 2022 Cabernet Cortis met lagering op eiken van Vrakelberger wijnen onderscheidt zich door een verrassend bloemig en exotisch aroma. Deze verfrissende rosé, gemaakt van de Cabernet Cortis druif en gelagerd op eiken, biedt een verrassende complexiteit en een krachtige stijl.

Vrakelberger Rosé 2023: Deze complexe wijn, hoofdzakelijk gemaakt Carbernet Cortis en gerijpt op houten vaten, biedt een verfijnde combinatie van kruidige en elegante smaken. Een uitstekende keuze voor wie van diepgang en karakter houdt.

De wijnjaren 2021 en 2022 werden gekenmerkt door een aantal uitdagingen: een nat voorjaar in 2021 en minder zonuren in de zomer. In 2022 was er iets meer zon, maar wisselvallig weer zorgde voor grillige omstandigheden tijdens de groei- en oogstperiode.

Bedankt!

Deze medailles zijn een erkenning voor harde werk van iedereen die heeft geholpen met het plukken van de druiven, het snoeien van de wijnstokken en de vele andere werkzaamheden op de wijngaard. Dank aan iedereen voor jullie passie, zorg en liefde voor het vak!