Wijndomein De Vrakelberg van de familie Aelmans scoort Goud, Zilver én Brons bij de wijnkeuring van de Lage Landen. Tevens maakten zij de beste witte wijn van 2018.

Jo Aelmans: als relatieve ‘nieuwkomer’ in de wereld van de wijnen direct goud, zilver en brons én een beste wijn binnen halen is een uitslag waar je alleen maar van kunt dromen. Natuurlijk valt de eer ons niet alleen toe, we hebben deze prestatie behaald samen met onze partners Maurice Wiertz van Wijngoed Fromberg (eveneens te Ubachsberg) en Ruud Janssen van Domein De Planck (Noorbeek).

Op 1 september werden tijdens een feestelijke bijeenkomst op kasteel Amerongen de behaalde prestaties bekend gemaakt. Domein de Vrakelberg stuurde drie wijnen in en behaalde

  • Goud met Vrakelberger Wit Cuvée 2018; tevens beste witte wijn 2018
  • Zilver voor Vrakelberger Rosé Brut 2017
  • Brons voor Vrakelberger Rood 2016

Er werden in totaal 242 wijnen ter keuring ingestuurd. De keuring vond blind plaats in Duitsland. Van deze wijnen werden er slechts 8 met een gouden medaille bekroond. Nu we de wijnen met name voor promotie en als relatiegeschenk van ons bedrijf gebruiken hebben in ieder geval iets moois om mee voor de dag te komen en een plezier om op te drinken en uit te delen ….” aldus Jo Aelmans.

In tegenstelling tot eerder is er besloten om een deel van de wijnen uit 2017 en 2018 in de verkoop te zetten; we hebben immers een mooie oogst (ca 3.000 flessen) van fantastische kwaliteit.